Verdens beste nettsted?

Fagfolk flest er flinke til å finne websteder med feil.

Jeg er hypp på å se om vi kan finne noen eksempler på gode websider. En web der avsender kommuniserer effektivt sitt budskap og oppnår målene.

Noen som har noen forslag på nasjonale eller internasjonale stjerneeksempler som kan inspirere?

Vist 2425 ganger. Følges av 10 personer.

Kommentarer

Min favoritt er denne gamle nettsida til Leo Burnett: http://leoburnett.ca

Eg vert alltid like fascinert av å gå inn på den. Den viktigaste funksjonen til nettsida (i tillegg til å vere portefølje) er nok å uttrykke verdiane til bedrifta – kreativitet, noko uventa og annleis, særpreg etc., som eg synest dei har gjort på ein særs god måte. Her er ikkje poenget å gjere alt så enkelt som mogeleg (usability) eller følgje alle konvensjonar, men heller å overraske.

Har sans for Kolonihagen.no Liten favoritt der nettsidene svarer på det folk faktisk lurer på. Matcher brukerbehov med tydelig salgsfokus + nyttige tjenester. Kollega Jostein har flere bra norske eksempler i presentasjonen – De 10 beste norske nettstedene (PDF) fra Webdagene.

En av mine favoritter er amazon. Få nettsteder presenterer akkurat den informasjonen du tror du trenger på en så effektiv måte. Lite grafisk jåleri, rett på sak med klare og tydelige alternativer for valg og navigering. Ikke akkurat balsam for øynene å se på, men du får gjort jobben raskt og effektivt. Og kjøper kanskje mer enn du burde gjort.

Enig om Amazon, de holder fortsatt koken. Det rare er at de fortsatt ligger hestehoder foran de fleste andre nettbutikker. Det har de gjort i 10 år. På tide noen tar dem igjen?

Apple.com er meget bra mener nå jeg da. Til tross for at de har sinnsykt mye innhold klarer de å balansere det hele ut, så det ser elegant ut mens det også faktisk fungerer.

Salesforce.com og Rackspace.com synes jeg gjør en god jobb på budskap/mål, selv om det kanskje blir litt “cluttered” og tungt å laste for noen.

Annonse

Nye bilder