Jeg begynner i Netlife Research

Fire unge netthoder

Som sikkert noen allerede har fått med seg: Jeg skifter jobb og begynner i Netlife Research 1. oktober. Ser veldig frem til det – samtidig er det også litt trist. Jeg sier farvel til tre jobbkjærester: Espen, Kathrine og Pål som jeg alle har jobbet med siden midten av 90-tallet.

Espen har jeg faktisk delt kontor med sammenhengende siden ’96. Kathrine og Pål har hatt små sidesprang i andre bedrifter, men samlet har vi tilbragt veldig mye tid sammen.

Kjipt. Jeg kommer til å savne. Skal ikke bli for nostalgisk, men de folka er verdt gull.

Hvorfor skifte jobb?
Jeg har lyst til å jobbe mer med innhold igjen. I A-pressen har jeg jobbet som prosjektleder/forretningsutvikler med utvikling og gjennomføring av webkonsepter. Det har gitt meg masse spennende erfaring i forhold til webutvikling, men jeg har paradoksalt nok jobbet mindre med innholdet enn tidligere.

Det var først etter utgivelsen av Effektiv nettskriving at jeg merket savnet. Jeg ønsker å jobbe mer med innhold igjen – og da gjennom å kurse, coache og dele av min erfaring. I praksis det samme som jeg gjorde i Origo fra 2002 til 2006.

Hvorfor så Netlife Research?
Strengt tatt tre grunner til at det ble Netlife Research: De har et ekspertmiljø på web som er unikt – i tillegg kjenner jeg mange folk der allerede, noen veldig godt som Are Halland og Eirik Hafver Rønjum. Og ikke minst: jeg ser et knallpotensiale for Netlife på innholdssiden – spesielt med samarbeidet de har med Gerry McGovern.

Jeg vet at innholdskompetansen jeg sitter på er unik – den passer også veldig bra i forhold til det Netlife jobber med. Med utgangspunkt i brukersentrert design har vi begge utviklet webløsninger – men fra forskjellige innfallsvinkler. Netlife med fokus på brukertesting, informasjonsarkitektur og design. Jeg med innholdskonsepter, opplæring og utvikling av tekster. Vi har også samarbeidet i flere sammenhenger og arrangerte Webdagene sammen i 2006.

Hva gjør Netlife på innholdssiden idag?
Gjennom samarbeidet med Gerry McGovern kjører Netlife blant annet Customer Carewords-prosjekter. Customer Carewords er en innholdsdrevet modell for utvikling av nettsteder som tar utgangspunkt i brukeroppgaver. Det lille jeg har sett av konseptet virker veldig imponerende. Netlife kjører også rådgiving rundt innholdsstrategi og innholdsutvikling.

Hva skal jeg så gjøre i Netlife?
Jeg skal jobbe med innhold og da først og fremst gjennom rådgiving, coaching og kurs. Min jobb er å få nye og eksisterende kunder av Netlife til å bli enda bedre på innholdssiden.

Det innebærer både å hjelpe dem strategisk samt praktisk med å få ansatte til å skrive bedre tekster. Målet er å bli det beste ekspertmiljøet på innholdsstrategi og innholdsutvikling i Norge.

Og selv om jeg mister tre jobbkjærester så hooker jeg snart opp med en gammel flamme. Are var nettjournalist i Origo fra 1995-1997. Nå er han informasjonsarkitekt i Netlife. Jeg vet vi får fyr på gamle gnister – vi har allerede samarbeidet om diverse arrangementer og lagd morro sammen.

Vist 2442 ganger. Følges av 15 personer.

Kommentarer

Gratulerer med ny jobb :)

Thnx, Thomas! Blir spennende :)

Farvel, Ove, kos deg med de nye kjærestene dine. Vi vil aldri glemme deg.

Ditto, Kathrine. Blir rart å ikke sitte sammen med dere.

Netlife har gjort et godt kjøp. Lykke til.

Du vil fortsatt være tilgjengelig for folk, ser jeg. Lykke til videre!

Yes! Det skal bli deilig å få Dr. Dalen på laget igjen etter alle desse åra. Sorry Pål, Espen og Kathrine, men tenk på alle åra eg måtte klare meg utan Ove ;-)

Ove, du har gjort en kjempejobb med rubrikken og du vil bli savnet:-)

Triste greier. Kommer spesielt til å sakna fortellingane dine Ove, spes måten du initierer dei. Når Ove skal ta ordet, reiser han seg alltid opp. Når han gjer det, veit du han kjem med gull. Føkkass. Det blir et stort savn.

Enig, Herdis – det blir ikke det samme uten Ove i nærheten. Forøvrig blir det ikke det samme uten deg heller…

Are, pssst, han lokter ont.

Kult Ove! Det blir stas!

Gratulerer og lykke til! :-)

Takk for alle gratulasjoner! Jeg gleder meg stort til å begynne i ny jobb, men også veldig rart å slutte. Satser på at Are leverer en passende dose Origo-nostalgi i Netlife.

Dette må da føre til noe kjempekult. Grattis, Ove! Vi snakkes! :)

Får du fortsatt lov til å komme til origoNO?

@gran: Jepp, kommer fortsatt til være på OrigoNo :) Samme med Nettskriving også.

Livet slik noen av oss kjenner det, kan altså fortsette

Gratulerer og lykke til!

Annonse

Nye bilder