Setter innholdsstrategi på agendaen

Kristina Halvorson

En av innholdsekspertene verdt å følge om dagen er amerikanske Kristina Halvorson. Først og fremst fordi hun sier veldig fornuftige ting rundt innholdsstrategi, men også fordi hun i stadig større grad er en stemme som blir hørt.

Do you think it’s a coincidence, then, that web content is, for the most part, crap? Dealing with content is messy. It’s complicated, it’s painful, and it’s expensive. And yet, the web is content. Content is the web. It deserves our time and attention. And that’s where content strategy comes in.

Teksten er hentet fra den toneangivende artikkelen The Discipline of Content Strategy, som Halvorson skrev i Alistapart rundt juletider. Teksten er det nærmeste vi kommer et manifest for innholdsstrategi. Halvorsons hovedpoeng er:

  • Vi må ta webinnhold på alvor – det gjør vi ikke, selv om vi sier vi gjør det
  • Innholdsarbeid i 2009 handler om en rekke fagdisipliner som må defineres
  • Vi trenger et fagmiljø rundt innhold- og innholdsstrategi

Halvorson sier ingenting vi ikke har hørt før. Tvert imot – hun siterer Gerry McGovern hyppig som en inspirasjonskilde. Det interessante er at hun er iferd med å få gjennomslag for sine ideer.

Sammen med likesinnende som Rachel Lovinger, Colleen Jones og Jeffery McIntyre er hun i ferd med danne et ekspertmiljø rundt webinnhold, som blant annet er å treffe på Google-gruppen Content strategy. Sammen gjør de felles front for å promotere nytten av innholdsstrategi.

Content strategy plans for the creation, publication, and governance of useful, usable content. Necessarily, the content strategist must work to define not only which content will be published, but why we’re publishing it in the first place.

Halvorsons svenneprøve som kommende stjerne på en ellers lysfattig himmel av webinnholdsguruer (Gerry McGovern er unntaket) kommer i august. Hun debuterer da med boken Content Strategy for the Web. Kanskje noen kan dra henne til Norge – i anledning boken og et hyperaktuelt tema?

For mer om Kristina Halvorsen og innholdsstrategi:

Vist 1316 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Til Norge? Den tanken skal følges opp!:)

Tror det kan være en spennende dame å oppleve live. Hun bør ha snakketøyet i orden ettersom hun prater mye på de store webkonferansene i statene. Vurderer å teste webinaret Content strategy for websites som er har lagt ut på Rosenfeldmedia. Noen som har testet webinars? Duger det eller blir det livekonsert på plate?

I samme åndedrag fortjener den blodferske presentasjonen:Content Strategy: Content is King! fra Karen McGrane skryt: Omfattende og detaljrik gjennomgang av hva innholdsstrategi egentlig innebærer. Mye av tankegodset stammer fra Halvorson og McGovern.

Kjapp oppdatering, damen er på veien med budskapet sitt: Referat fra Halvorsons tale på An Event Apart i Boston i dag. Verdt å få med seg.

I dag? Jeg skal til Boston om en uke. Synd jeg ikke visste om det før. Har stor sans for henne.

Den dama der er go. Og jeg er så fan! Det er takket være hennes artikkel i A List Apart at jeg i dag tenker mye mer på innholdsstrategi!

Kristina kommer til Oslo 9. februar. Skal holde heldags workshop om innholdsstrategi.

Kommer med mer info. Men hold av dagen:)

Knall, Eirik. Dette gleder jeg meg til.

Annonse

Nye bilder