Norske bloggere

Siden Pål har spurt om surfelisten til folk, og jeg umiddelbart ser at noe mangler i de listene som har vært servert til nå, rekker jeg hånden opp for å høre om følgende: Har du et tips til en eller flere norske bloggere som er bra? Enten for innholdet de serverer, eller måten de gjør det på.

Kommentarer

jeg har meldt meg inn i nettskriving bare for å følge med på hva dere gutta snakker om. omtrent som å sitte under bordet når de voksne har fest (og man selv er barn). og siden dere har greie på alt mellom himmel og jord; er det sånn at blogger er definert som en som jobber med web/it og skriver logg over alt hun/han gjør og om alt nytt som hun/han finner ut eller finner opp eller lærer seg fra andre?
dersom slike spårsmål defineres som rompesmerte på nettskriving, blir jeg ikke sur over å bli oversett :-)

Nope, tema for meg i denne sammenheng er ikke viktig. Er mer interessert i finne noen som generelt har noe å komme med, eller omså noen som har mindre å komme med men som likevel får mye trafikk. Sistnevnte for å finne ut hvor de henter trafikken sin fra.

Grana, en blogger kan skrive om loet i navlen sin eller Jesus* eller hvasomhelst. Det eneste felles for bloggerne er at de har en mac (eller PC, hvis de er masochister).

Litt lettere enn å forklare HVA en blogg er, er å vise deg EKSEMPLER på blogger. Da er Bloggrevyen en super-duper ressursgreie å peke på: bloggrevyen.no

  • Fortrinnsvis Jesus and Mary Chain.

Jeg har et par tips… det er ingen temablogger, men har ganske mye morsom skriving. http://teresetj.blogspot.com/ og http://ujevnetanker.blogspot.com/

Jepp, her kommer noen blogger som hvertfall temamessig ligger i nærheten av vår egen Nettskriving og som er verdt en sjekk:

  • Undercurrent – Olav Anders Øvrebø blogger om medier og journalistikk. Mye nettrelatert.
  • Helge Tennøe – skriver vettugt om nettstrategi, interaksjonsdesign og innhold.
  • Webkommunikasjon – om nettskriving fra Per-Erik Skramstad.
  • Svein Ølnes – blogger om IT og nett. Ølnes jobber som IT-forsker ved Vestlandsforskning.
  • Kuttisme – bra om nettmarkedsføring, webanalyse og nettstrategi fra selskapet .ixd.
  • Roar Eriksen – skriver om søkemotoroptimalisering. Mye bra tips samt avsløringer av juksemakere.
  • Iallenkelhet – bloggen til Nettlife Research om brukervennlighet, interaksjonsdesign og informasjonsarkitektur.
  • Fosseng.info – skriver om nettkommunikasjon

Apropos blogging, få med dere denne komi-pedagogiske videofremstillingen av hvordan kommentarfeltet fungerer :-)

går det an ikke å elske dere mennesker :-)

Snublet litt over disse via via bloggvenninne: Ny skit – og eirikso.com som bl.a har dette innlegget – begge har media, teknologi og slikt som hovedtema

Annonse

Nye bilder