- Kjendis ruler over ung

Twingly

Det er ikke noe nytt at journalister skriver saker med like mange hull som Windows XP. Det nye er at bloggerne patcher hullene og lager en SP1 sånn at saken blir forståelig. Sjekk denne klumsete saken i Dagbladet om Helena Bonham Carter, som mistet fire familiemedlemmer i en ulykke

14 år gamle Marcus Egerton-Warburton, sønn av Helena Bonham Carters søskenbarn, var den yngste av de omkomne, ifølge BBC News. Thabazimbi, Sør-Afrika. Også 14-åringens bestemor, ste-bestefar og tante døde etter at en minibuss de var på safari med, kom ut av kontroll som følge av at et dekk eksploderrte.

Familierelasjonene er vel heller tåkelagt enn klarlagt av journalisten. Da hjelper motetjenesten Twingly som henter frem blogginnlegg fra Fr. Martinsen om samme sak. Det kule er hvordan:

  1. Hun lager strikk-og-hyssing-illustrasjon på tegneblokk som funker 10 ganger bedre enn Dagblad-teksten.
  2. Enda bedre er hennes egen forklaring på hvordan Dagblad-journalisten roter til.

De har rotet med journalistreglene. Vanligvis skal slike artikler skrives ut fra hvem det er mest synd på, og det er vanligvis den yngste.

Så de har tenkt riktig et stykke på vei. Men de glemte seg helt bort, for kjendis ruler over ung og det er Helena Bonham Carter som er kjernen og da må familierelasjonene settes opp med henne i midten såklart.

Hun har selvfølgelig helt rett: “Kjendis ruler over ung”

Vist 354 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

På den ene siden, ser jeg at det kan være vrient å forholde seg til fenomener som ste-bestefaren til en sønn av søskenbarnet til en person som er den man egentlig har lyst til å skrive om. På den andre siden, byr meg imot å bedrive forsvarsvirksomhet for folk som putter et massivt smilebilde av fjerne slektninger øverst når de skal skrive om en kvadruppel dødsulykke…

Ja, det bildet var faktisk litt smakløst. Skal ikke gjøre dette til et moralsk korstog mot Dagbladet, men interessent å se orginalsaken fra BBC. Der er faktisk ikke Helena Bonham Carter nevnt i det hele tatt.

Fra fremsiden til samme avis i helgen:

Annonse

Nye bilder